Dr Ivo Udovičić: Ne možemo da se pomirimo sa 50, 60 umrlih dnevno, a onda ništa ne radimo po pitanju vakcinacije

Bolnički kapaciteti se popunjavaju velikom brzinom, a da li su lekari zabrinuti, ekipa Prve televizije proveravala je na VMC Karaburma, gde su kapaciteti popunjeni. Pukovnik dr Ivo Udovičić kaže da se mesta bolesnika koji se otpuštaju u roku od sat vremena popunjavaju novim pacijentima i da je pritisak na bolnice veliki.

dr Udovičić, foto: Prva TV
dr Udovičić, foto: Prva TV
.

Na pitanje o najmlađem pacijentu u ovoj ustanovi, dr Udovičić kaže:

- Što se tiče stanja u ovoj bolnici, najmlađi pacijent je primljen juče, žena koja se porodila pre tri meseca je u teškom opštem stanju. Upravo se spremamo da je intubiramo, njen život je vrlo ugrožen. Beba od tri meseca je ostala kod kuće. Naravno, kao i svi mladi, nevakcinisani...

Pukovnik je između ostalog naveo da „imamo apsurd“:

- Imamo one koji su nevakcinisani, zauzimaju kapacitete i ništa ne plaćaju i imamo one koji su odgovorni, vakcinisani, ali oni ne mogu da odu u kovid bolnice da leče svoju osnovnu bolest, oni moraju da idu u privatni sektor.

Dr Udovičić kaže da smo izgubili celo leto gde smo imali prostor da se vakcinišemo:

- Em se nismo vakcinisali, em smo se opustili, ne pridržavamo se ni jedne mere koje su propisane, pa čak i sad u gradskom prevozu možete da vidite da 50% ljudi uopšte ne nose maske, iako na dnevnom nivou imamo između sedam i osam hiljada zaraženih. Jedan procenat je smrtnost, znači mi svaki dan imamo predviđenu smrtnost od 70 ljudi, oni će umirati u narednih mesec dana. To je ogroman broj. Ne možemo sebi da dozvolimo da se pomirimo sa situacijom da na dnevnom nivou imamo 50, 60 umrlih. A onda ništa ne radimo po pitanju vakcinacije.