Preminuo čuveni estetski hirurg dr Miodrag Colić

Čuveni prof. dr Miodrag Colić preminuo je danas u 64. godini, prenose beogradski mediji.

Ilustracija, foto: Smiljana Jovanovic/Shutterstock
Ilustracija, foto: Smiljana Jovanovic/Shutterstock
.

Prof. dr Miodrag Colić je bio svetski priznat specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Bio je vrhunski stručnjak sa preko 30 godina iskustva, prenose Novosti.

"Svojim naučnim i stručnim iskustvom dao je veliki doprinos prepoznavanju ugledu našeg udruženja i profesije. Dugo godina je dostojno predstavljao srpsku plastičnu hirurgiju u svetu. Sa ponosom ćemo čuvati uspomenu na njega", napisali su članovi ISAPSa u saopštenju.

Prof. dr Miodrag Colić bio je pionir estetske hirurgije u Srbiji i regionu.

Bio je dugogodišnji načelnik Klinike za opekotine Kliničkog centra Srbije, profesor plastične i rekonstruktivne hirurgije na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, predstavnik za Evropu Internacionalne Konfederacije za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju (IPRAS).

Doktor colić je bio i član Borda direktora ISAPS-Međunarodnog udruženja za estetsku plastičnu (generalni sekretar i potpredsednik), počasni član i predsednik Balkanskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju-BAPRAS i predsednik Srpskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju-SRBPRAS.

Izvor: Novosti, RTS