Bez muzike u baštama nakon 22 sata

Ugostiteljski objekti na teritoriji grada Beograda ubuduće posle 22 sata radnim danom i posle 23 sata petkom i subotom neće moći da emituju muziku u baštama, odnosno neće biti dozvoljeno da se muzika iz ugostiteljskih objekata čuje u baštama.

Ilustracija, foto: bibiphoto / Shutterstock
Ilustracija, foto: bibiphoto / Shutterstock
.

To su juče odlučili odbornici Skupštine grada Beograda, usvajanjem izmena i dopuna odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji prestonice.

“Ova odluka se ne odnosi na Skadarliju, Adu Ciganliju i priobalje duž vodotokova prvog reda Save i Dunava, jer ćemo problem buke iz ugostiteljskih objekata koji se tu nalaze rešiti na drugi način, odnosno donošenjem Zakona o buci kada će svi morati da sprovedu tehničke mere zaštite od buke kako bi mogli da rade normalno, a sa druge strane, ne bi uznemiravali građane", rekao je Vesić.

Što se tiče ostalih ugostiteljskih objekata u Beogradu, naveo je da će se od šestog ili sedmog septembra, kada bude stupila na snagu odluka koja je danas usvojena, rigorozno kontrolisati njena primena.

Inače, za kršenje ove odluke propisane su najviše moguće kazne i to 150.000 dinara za pravna lica, 25.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 75.000 dinara za preduzetnika.

Izvor: Tanjug