Info

DANAS PRAVO JESENJE VREME: Jutro HLADNO, tokom dana KIŠA, grmljavina, a evo kada će se ponovo pojaviti SUNCE

Vreme u sredu biće oblačno, mestimično sa kišom, a na jugu ponegde mogući pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura od 19 do 28 stepeni.

25.08.2021. - 08:17h
Danas oblačno i kišovito
Danas oblačno i kišovitofoto: Depositphotos/BrianAJackson

"Tokom jutra na području Srbije oblačno, u Sremu i Bačkoj mestimično kiša, a na zapadu, jugozapadu i na području Šumadije lokalna pojava plјuskova i grmlјavine. Na teritoriji Beograda ponegde kiša ili kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom", objavio je RHMZ.

Takođe, Republički hidrometeorološki zavod izdao je hidrološko upozorenje.

"Na Brzavi, Moravici, Lјigu, Jadru, Lugomiru, Jablanici i Rzavu ostvaruju se nepovolјni hidrološki uslovi sa gledišta kvaliteta vode (zadržavanje visokih temperatura vode i smanjenje proticaja vode) i vodosnabdevanja. Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskog plovidbenog nivoa", upozorava RHMZ.

Sredinom nedelje biće umereno do potpuno oblačno i sveže, mestimično s kišom, na jugu ponegde i pljuskovima s grmljavinom. Najmanje padavina se očekuje na severu zemlje. Duvaće vetar slab i umeren, severni i severozapadni.

Najniža temperatura od 13 do 18 stepeni, a najviša od 19 na severozapadu do 28 na jugu.

Od sutra malo toplije

U četvrtak na severu i istoku biće pretežno sunčano, u ostalim krajevima promenljivo oblačno, na jugozapadu i jugu ponegde s kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 12 do 16, a najviša od 24 do 27 stepeni.

Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom biće i u petak. Na jugu i istoku pretežno sunčano i relativno toplo. Vetar slab i umeren, severnih pravaca. Jutarnja temperatura od 12 do 16, a najviša od 20 do 30 stepeni.

Prvog dana vikenda biće promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U južnim, centralnim i istočnim krajevima uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura od 12 do 16, a najviša od 19 do 29 stepeni..

Narednih dana biće promenljivo oblačno i sveže, mestimično sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom.

Izvor: Blic