Nova dva upozorenja RHMZ: Jedno se odnosi na visoke temperature, a drugo na vremenske nepogode...

Republički hidrometeorološki zavod objavio je dva nova upozorenja koja se tiču vremenskih prilika u Srbiji. Dok se na jugu i danas očekuju veoma visoke temperature, u drugim delovima Srbije očekuju se vremenske nepogode.

Na snazi ostaje upozorenje na visoke temperature, foto: Ed Connor/Shutterstock
Na snazi ostaje upozorenje na visoke temperature, foto: Ed Connor/Shutterstock
.

Naime, u naredna četiri dana očekuju se visoke temperature na jugu i istoku naše zemlje.

"Na jugu i istoku Srbije danas manji pad maksimalnih temperatura u odnosu na prethodne dane na vrednosti od 32 do 35 stepeni Celzijusa, ali se očekuje da već u sredu ponovo pređu 35 stepeni, a u četvrtak lokalno dostignu i 38 stepeni. Na severu i zapadu Srbije maksimalna temperatura biće niža. Upozorenje je za period
od 00.04 sati (3. avgust) do 00.04 časova (7. avgust)", stoji u upozorenju RHMZ-a.

Takođe, ova ustanova je najavila pojavu oblačnosti i lokalnih pljuskova danas na teritoriji Banata.

"Oblačnost koja u Bačkoj uslovljava kišu i lokalne pljuskove u toku jutra premeštaće se ka severu Banata. Najava je za period danas od 6.26 sati do 8.26 časova", navodi se u upozorenju.

Inače, u Srbiji danas će biti pretežno sunčano, na jugu i jugozapadu po podne umereno oblačno, ponegde sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura od 15 do 21, najviša dnevna od 29 na severu, do 35 stepeni na jugoistoku zemlje.

I u Beogradu pretežno sunčano. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 19, najvisa dnevna oko 30 stepeni. Prema prognozi za narednih sedam dana, u sredu pretežno sunčano i toplo, na jugu i istoku i veoma toplo. U četvrtak i petak promenljivo oblačno mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Za dane vikenda pretežno sunčano, a zatim nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Izvor: B92