Na području cele Srbije na snazi je NARANDŽASTI meteo alarm

RHMZ upozorio je da će u Srbiji od petka do ponedeljka biti promenljivo oblačno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine.

Ilustracija, foto: Roman Mikhailiuk/Shutterstock
Ilustracija, foto: Roman Mikhailiuk/Shutterstock
.

Ponegde se očekuju nepogode sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom, objavljeno je rano jutros na sajtu RHMZ. Na području cele Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm, koji označava opsano vreme.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Posle podne ponegde nepogoda sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom. Duvaće slab i umeren, istočni i severoistočni vetar. Najniža temperatura od 17 do 21, najviša od 29 do 33 stepena, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom posle podne. Vetar slab i umeren, istočni. Najniža temperatura 20, najviša 29 stepeni.

Prema izgledima za narednih sedam dana, u Srbiji se do utorka, 23. jula, očekuje promenljivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ponegde nepogoda sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom. Od srede pretežno sunčano, posle podne ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Temperatura oko prosečnih vrednosti, najviša od 26 do 31 stepen.

Izvor: Tanjug, B92.net