Info

U Srbiji i danas PAKLENO, temperatura i do 40 stepeni, KIŠA STIŽE prvo na sever, a evo kada će i ostali moći da odahnu...

U većem delu Srbije danas će biti sunčano i veoma toplo, sa temperaturama koje će negde dostići i 40 stepeni.

14.07.2021. - 07:56h
Vremenske prilike
Vremenske prilikefoto: ARVD73/Shutterstock

Na severu i zapadu Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, koji će biti verovatniji posle podne, uveče i u toku noći.

U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab do umeren, jugozapadni. Krajem dana i u toku noći vetar u skretanju na severozapadni i u slabljenju.

Najniža temperatura od 16 do 24 C, u košavskom području do 28 C, a najviša od 35 do 40 C, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

U Beogradu veći deo dana sunčano i veoma toplo. Krajem dana uz lokalni razvoj oblačnosti u pojedinim delovima grada moguć je pljusak sa grmljavinom. Vetar umeren do jak, jugoistočni, krajem dana u slabljenju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura 26 C, a najviša 38 C.

Izgledi vremena za sedam dana - do 21. jula:

Promenljivo oblačno i nestabilno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. Od petka se lokalno očekuje veća količina padavina i grad. Vrednosti maksimalne temperature u padu, u većini mesta od 27 do 31 C.

Izvor: B92