Info

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića!

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića, potvrđeno je za B92.net.

13.07.2021. - 11:13h | Autor: b92.net
najnovija vest
najnovija vestfoto: Prva.rs

Kako je za B92 rečeno iz Tužilaštva, ne postoje osnovi sumnje, prenosi ovaj protal.

"Ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, piše b92.net.

U toku predistražnog postupka obavljeni su razgovori sa Danijelom Štajnfeld i prijavljenim Branislavom Lečićem, pribavljena je kopija dokumentarnog filma 'Zaceli me', autorke Danijele Štajnfeld, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma, medicinska dokumentacija o lečenju Danijele Štajnfeld, a takođe su i obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a cenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave.

Punomoćniku oštećene je dostavljen primerak rešenja o odbačaju, a ukoliko oštećena nije zadovoljna donetom odlukom, ima pravo na blagovremeno podnošenje prigovora Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu", rečeno je za portal B92.net u Tužilaštvu.

"Ne bih još uvek ništa da komentarišem, zato što ja zvanično nemam ta saznanja. Da sam verovao medijima i drugima, a ne zakonu, mislio bih da sam monstrum. Ovako ću i sada poštovati zakon i sačekati da me zvanično obaveste, pa ću dati saopštenje", rekao je Branislav Lečić za Blic.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld prvo je svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznela tvrdnje da ju je silovao "moćnih iz filmske industrije".

Tek mesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega - inače poznati glumac Branislav Lečić.

I Lečić i Štajnfeldova su u martu ispitani i saslušani povodom tvrdnji glumice. Lečić je negirao optužbe.