Info

Proverite kolike su GUŽVE NA GRANIČNIM PRELAZIMA Srbije! Putnici čekaju i do 4 sata...

Na graničnom prelazu Horgoš 1 putnici trenutno čekaju najmanje sat do dva, dok na graničnom prelazu Kelebija nema zadržavanja.

10.07.2021. - 15:01h
granični prelaz
granični prelazfoto: Author wabeno, Depositphotos

Nešto ranije, tokom dana, putnici su za prelazak mađarske i srpske granice čekali u proseku dva i po sata, a najduže četiri.

"Dolazimo iz Švajcarske, a uputili smo se u Zaječar. Čekali smo sigurno dva sata na granici", kaže jedan od putnika, dok vozač iz Austrije koji putuje u Beograd navodi da je čekao sat i po.

"Ako vam kažem koliko sam čekao, nećete mi verovati. Nešto jače od četiri sata ukupno. Radim u Kečkementu. Našu granicu sam prošao brzo, dok sam na mađarskoj čekao baš dugo", izjavio je jedan od putnika, piše b92.net.

"Putujemo iz Holandije ka Skoplju. Na srpskoj strani smo čekali 55 minuta, a kod Mađara ništa", kaže jedna žena.

"Idem iz Mađarske, čekao sam sat i po ukupno", rekao je putnik u vozilu s registarskim oznakama Senta-Ada.

Prema nezvaničnim informacijama samo prošlog vikenda, tačnije u subotu i nedelju na graničnom prelazu Horgoš 1 u našu zemlju ušlo je oko 80.000 ljudi, a među njima je bio veliki broj putnika koji su se autobusima iz Budimpešte uputili ka Novom Sadu, na Egzit.

Kako bi se rasteretili Horgoša 1 i Kelebije nadležni apeluju na vozače da koriste jedan od četiri malogranična prelaza - Bajmok, Bački vinogradi, Ðala ili Horgoš 2, koji su namenjeni isključivo putničkom saobraćaju i to za naše državljane i one sa pasošem Evropske unije.

Inače, danas se upravo na tim prelazima čekalo duže nego na velikim, jer su mnogi odabrali njih u nameri da brže pređu granicu.