Busplus odlazi u istoriju – da li treba da požurite sa zamenom kartica?

Nova kartica za javni prevoz, Beogradska kartica, dolazi na mesto BusPlusa i neće se koristiti samo za prevoz, već i za ostvarivanje raznih pogodnosti

Bus Plus, foto: B92.net
Bus Plus, foto: B92.net
.

Ali šta će biti sa starim BusPlus karticama?

Da li one i dalje važe ili je neophodno nabaviti novu - Beogradsku karticu?

"Građani nemaju razloga za brigu, postojeće Bus plus kartice važe 3 godine od izdavanja i ne moraju da se promene, već se koriste do isteka važenja. Nema razloga da građani žure da menjaju karticu koju poseduju sa Beogradskom karticom, pogotovo što su velike vrućine, a i zbog epidemiološke situacije", rekao je gradski sekretarza javni prevoz Jovica Vasiljević za Blic.

Posebne pogodnosti uz Beogradsku karticu

Najavljeno je da će građani od ponedeljka, 12. jula, uz personalizovanu karticu, sa kupljenom mesečnom kartom za tekući mesec, moći da koriste termine za plivanje na gradskim bazenima za samo jedan dinar i da jednom mesečno kupe ulaznicu za Zološki vrt za 350 umesto 550 dinara, kolika je inače cena.

U planu je da sa novom Beogradskom karticom građani ostvare popuste pri kupovini karata za pozorišta, bioskope, muzeje, pri plaćanju infostana i drugih obaveza, računa u ugostiteljskim objektima i prodavnicama.

Izvor: B92.net