Prva TV nastavlja da oduševljava publiku: Spoj stvarnog i digitalnog sveta u Vestima u 18 sati

Prva TV ulaže velike napore kako bi gledaocima, pored pravovremenih, objektivnih i tačnih informacija, pružila najkvalitetniju vizuelno-zvučnu prezentaciju.

.

Prva televizija je u oktobru 2019. godine donela revolucionarni pomak, ne samo na srpsko već i na regionalno medijsko tržište, izgradnjom multimedijalnog studija koji je opremljen najsavremenijom tehnologijom i dizajniran tako da odgovori svim zahtevima modernog informativnog programa.

Izgled vesti osvežen je novim grafičkim paketom, a rezultat tehnoloških inovacija mogli smo videti i večeras u centralnoj informativnoj emisiji Prve - "Vesti u 18 h" kroz takozvani program proširene stvarnosti.

Putem ove plaforme predstavljen je prilog o vremenskoj prognozi koja očekuje našu zemlju, koji je posebno privukao pažnju gledalaca zbog načina na koji su predstavljeni podaci.

Dok voditeljka predstavlja publici vreme koje mogu da očekuju širom Srbije, istovremeno se u studiju pojavljuju ilustracije, odnosno slike koje grafički upotpunjuju vesti.

Ovakva animacija se vrši kroz takozvanu AG platformu (engleski Augmented reality) to jest “proširenu stvarnost”, koja predstavlja spoj stvarnog i digitalnog sveta, u kojem digitalni elementi (slika, zvuk, animacija ili tekst) dopunjavaju fizički svet. AG sistem omogućava tako jedinstveno iskustvo u praćenju vesti, gde su objekti koji se nalaze u stvarnom svetu prošireni kompjuteskim informacijama.

Posle izuzetnih ulaganja i napora celog tima, ove tehnološke inovacije sada su u punom pogonu i kapacitetu. Vesti Prve, kao jedne od vodećih u zemlji, omogućiće svojim gledaocima jedinstvenu, sadržajniju i kvalitetniju prezentaciju informacija, a usvajanjem i primenom inženjerskih poduhvata Prva se pridružuje velikim svetskim medijskim kućama.

Primena proširene stvarnosti, jedne od najsofisticiranijih platformi, predstavlja iskorak u produkciji sadržaja Prve televizije, čime je ova kuća još jednom potvrdila lidersku poziciju među nacionalnim emiterima u Srbiji.