Info

Kon: Nije mudro, taman smo na kraju

Izlazimo iz nesigurne situacije u drugoj polovini juna, očekujemo da bude stabilna, ali uz prisustvo virusa i tada se može razgovarati o ozbiljnom popuštanju, kaže Predrag Kon. Vraćati se u normalan život tokom leta, podrazumeva prema njegovim rečima, život uz dodatne mere opreza, a maske će se "isključiti" najsporije.

23.05.2021. - 10:20h

 

Predrag Kon
Predrag Konfoto: Prva Tv

"Ja se nadam da će u čitavoj Srbiji da se dostigne taj obuhvat, možda nešto kasnije, ali čini mi se da je jako važno da veliki gradovi, a posebno Beograd kao najveći, što pre dostigne taj obuhvat jer se na taj način smanjuje obolevanje u Beogradu i automatski rasejavanje virusa iz Beograda", kaže epidemiolog dr Predarg Kon na pitanje da li očekuje da se i u drugim gradovima Srbije dostigne 50 posto vakcinisanih, što se uskoro očekuje u Beogradu.

Dodaje da je blizu polovine onih koji se vakcinišu poslednjih dana u grupi do 35 godina.

Kada su u pitanju mature, navodi da će proslava verovatno biti, ali kasnije.

"Pomenuo bih i mature, sada imaju mogućnost od 16 i 17 godina da se vakcinišu, i normalno 18 i 19, kada se mature i slave. Još ima vremena, matura i proslava će verovatno biti, ali tek tamo negde kasnije, bar je to stav i ne bi trebalo od tog stava svi da odstupaju pojedinačno. Nemojte praviti tajne proslave, nije mudro, taman smo na kraju ovoga svega i treba se malo strpiti i organizovano proslaviti uz maksimalan oprez", poručio je.