Juče je bilo dezinformacija: Kako se ulazi u Grčku

Najkonkretnija pitanja u vezi sa temom putovanja postavljena su Aleksandru Seničiću direktoru Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije tokom gostovanja u Jutru.

foto: By Nikolaos Tamvakis / Shutterstock
foto: By Nikolaos Tamvakis / Shutterstock
.

Juče je otvoren prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke za srpske turiste. Jeste bio problem u jutarnjim časovima, ali to se rešilo oko podneva, kazao je Seničić i dodao da juče nije bilo nikakve gužve na prelazu demantujući neke napise u tabloidima.

Šta nam je potrebno za ulazak u Grčku objasnio je detaljno:

PLF obrazac, koji se na nalazi na stranici grčke nacionalne organizacije. Treba da se popuni bar 24 sata ranije pre polaska. Za porodicu se popunjava samo jedan obrazac.

Sertifikat o vakcinaciji, koje smo dobili dovoljan je trenutno za putovanje. Napominje se, kaže Seničić da će od juna biti potreban zeleni sertifikat. Oni koji nisu vakcinisani ulaze sa urađenim PCR testom.

Šta se dešava ako u vašem autobusu, ili automobilu otkriju osobu koja je pozitivna na koronu, jer Grci rade nasumična brza testiranja, šta je potrebno za ulazak u Tursku, Egipat, Bugarsku... pogledajte detaljno!