Info

Ko se zarazi, a nije vakcinisan, neće imati plaćeno bolovanje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je doneta odluka da se da dodatna finasijska pomoć za one koji su se vakcinisali.

05.05.2021. - 13:09h
Nevakcinisanima se neće plaćati bolovanje ako se razbole od korone
Nevakcinisanima se neće plaćati bolovanje ako se razbole od koronefoto: Halfpoint/Shutterstock

On je naveo da će ta pomoć iznositi 3.000 dinara.

Kako ističe, svi sa više od 16 godina, koji će se vakcinisati jednom ili sa dve doze do 31. maja, dobiće dodatne 3.000 dinara.

Vučić je rekao da se do kasno sinoć konsultovao oko te odluke sa premijerkom i ministarstvom finanisja i da su to odlučili, kao i da će se tek videti da li će tu odluku morati da usvoji vlada.

"Pošto ne možemo da donosimo negativne diskriminacione mere za one koji neće da prime vakcinu razmišljali smo kako da nagradimo one koji su se vakcinisali", rekao je on za TV Pink.

Cilj je, kako je rekao, da se nagrade oni koji su pokazali odgovornost, kao i da se ostali pozovu na vakcinaciju.

Želimo da dođemo do kolektivnog imuniteta kako bismo se posvetili radu, rekao je on.

Smatra da je važno motivisati ljude da se do kraja maja vakcinišu. Navodi da će zbog toga autobusom krenuti po selima Srbije da razgovara sa građanima.

Ko se zarazi, a nije vakcinisan, neće imati plaćeno bolovanje

On je rekao i da ukoliko se neko zarazio korona virusom, a nije primio ni jednu dozu vakcine neće mu biti plaćeno bolovanje.

"Ako ste se zarazili, a primili ste dve vakcine, tuđom krivicom, vi imate pravo ako ste u državnom organu, vojsci ili slično, vi imate pravo na bolovanje. A ako niste vakcinisani, nećete imati plaćeno bolovanje", rekao je on.

Izvor: b92. net