Info

Preminuo glumac Damjan Diklić

Glumac Damjan Diklić (40) preminuo je juče, a tužnu vest objavila je spisateljica Biljana Srbljanović na svom Fejsbuk profilu.

22.04.2021. - 07:14h
Damjan Diklić
Damjan Diklićfoto: Prva TV

Ona se od Damjana oprostila sledećim rečima. Prenosimo vam deo Biljanine objave: 

"Iznenada nas je napustio Damjan Diklić (40), glumac, poliglota, svetski putnik, poznavalac i ljubitelj opere i klasične muzike, kreativno biće, dobar i veran drug. Damjan je igrao mnoštvo uloga na francuskom i srpskom jeziku, tečno je govorio makedonski. Uspeh je, između ostalog, ostvario i u ulogama u predstavi "Joue dans Complicités" koju je, pune četiri godine, igrao u Belgiji i Francuskoj i na turnejama u Italiji i Srbiji, kao i u predstavi "Beogradska trilogija" Teatra levo u Beogradu. Damjan je bio duhovit i nežan, pametan i svojeglav, samostalan, avanturista, umetnik posebne vrste. Njegovim preranim odlaskom izgubili smo iskrenog, hrabrog čoveka, koga nećemo zaboraviti..."

Celu objavu Biljane Srbljanović možete pročitati OVDE!

Podsetimo, Damjan Diklić živeo je sa Daunovim sindromom i bio veliki podstrek za sve sa tim problemom.

Igrao je u predstavi "Beogradska trilogija" Biljane Srbljanović u ulozi beskućnika. Obožavao je muziku, a kako je rekao gostujući na Televiziji Prva, omiljeni pevač mu je bio Zdravko Čolić.

"Shvatio sam da želim da se bavim glumom kad sam bio mali. Prvi put sam glumio u pozorištu kod Ljubice Beljanski, a glumio sam u Francuskoj i u Belgiji, gde sam igrao mađioničara", kazao je on.

Izvor: B92.net