Nova sednica Kriznog štaba počinje u 8h i opet čekamo da saznamo - da li i koje mere ostaju, a šta se menja

Sednica Kriznog štaba na kojoj će biti razmotrena trenutna epidemiološka situacija i mere biće, kao imnogo puta do sada, održana danas u 8 sati ujutru.

foto: Prva Tv
foto: Prva Tv
.

Premijerka Ana Brnabić u četvrtak je rekla da ona skoro svakodnevno razgovara sa medicinskim delom Kriznog štaba i zna šta je njihov stav - a to je da još nije vreme za popuštanje mera, "jer nam ide dobro, ali to ne bi trebalo sada da se ugrozi".

"Brojevi padaju, procenti su bolji i to je rezultat donekle mera, ali u velikoj meri vakcinacije. Videćemo sutra šta će biti odluke", rekla je Brnabić.

Podsetimo, iako su dnevne brojke novoobolelih od kovida-19 zaista počele da šadaju i takos "spale" na ispod 4.000, to se smatra i dalje visokim brojem novozaraženih.

Od poslenjeg popuštanja mera, kada su otvorene bašte kafića i restorana, zatvoreni su ostali još tržni centri i oni ugostiteljski objketi koji nemaju bašte. Takođe, stariji osnovci, od petog do osmog razreda, kao i srednjoškolci već mesec dana ne idu u školu već se nastava odvija on lajn.

Epidemiolozi smatraju da je još rano da se oni vrate u školske klupe.

Izvor: B92.net