Krizni štab odlučio

Na Kriznom štabu dogovoreno je da se dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom uz poštovanje propisanih mera, pišu mediji.

Ilustracija, foto: Prva Tv
Ilustracija, foto: Prva Tv
.

"Analizirali smo epidemiološku situaciju u Srbiji. Ona je i dalje vanredna", kaže Zoran Gojković na početku.

Ranije su mediji najavili da će rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica, teretana biti produžen na 22 časa.

Kako saznaju "Novosti", nova sednica biće u utorak. razgovaraće se o odluci o otvaranju tržnih centara.

Ove mere počinju da važe, kako su naveli mediji, od ponedeljka. Prema njihovim rečima, razmatrano je i otvaranje tržnih centara, ali je konstatovano da i ukoliko budu otvoreni, neće početi da rade pre srede.

Otvaranje tržnih centara proći će još jednu proveru i analizu situacije i broja zaraženih kovidom.

Prema ranijim saznanjima "Blica" rad kafića i restorana na otvorenom imaće pravila koja će strogo morati da se poštuju. Biće neophodno poštovati distancu od devet kvadratnih metara po osobi ili 50 odsto popunjenosti kapaciteta.

Relaksaciju mera koja kreće od ponedeljka predložila je, kako navode, premijerka Ana Brnabić. Njenom predlogu nije se usprotivio medicinski deo Kriznog štaba.

Podsetimo, danima se spekulisalo da će sednice biti, ali ona zapravo nije bila ni zakazana, a ono o čemu se najviše pričalo jeste mogućnost otvaranja ugostiteljskih objekata pod određenim uslovima.

Ti uslovi odnose se na to da bi kafićima i restoranima moglo biti dozvoljeno da otvore bašte, ali ne i unutrašnjost objekata. Za to se svakako zalaže ekonomski deo štaba, dok je medicinski deo izričito protiv toga, jer smatra da je broj zaraženih i hospitalizovanih prevelik.

Izvor: B92.net