Info

Vučić: Mere ukidamo...

Upitan kada se očekuje sednica Kriznog štaba i ukidanje epidemioloških mera, predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro kritikovao sve koji se zalažu za ukidanje.

29.03.2021. - 11:25h | Autor: B92.net
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Printscreen/PrvaTV

"Ne podnosim to prepucavanje po medijima i dodvoravanje narodu - ja sam za ukidanje mera, a zli doktori ne daju. Evo ja vam kažem, verujem svim doktorima jer važniji je jedan život nego bilo šta drugo", izjavio je Vučić danas tokom obilaska radova na Moravskom koridoru.

Prema njegovim rečima, narod samo čeka da im neko kaže da se te mere ukidaju, ali kada im neko umre tada im je kriva država. "Ali, i da nije, naše je da štitimo živote. Nisu to izmislili lekari, ceo svet to radi. Mi imamo najblaže mere, sve je zatvoreno, gde god da se krene. Samo mi - ajde da ukinemo nešto", oštro je reagovao on na pitanje kada se očekuje ublažavanje mera.

Najpre je potrebno, prema njegovim rečima, da se spustir brojevi pa će onda biti ublažavanja. "To nije politička odluka", istakao je on i ponovo oštro kritikovao sve one koji se putem medija, pa i one iz SNS, dodvoravaju narodu tražeći da se mere popuste.

"Mere će biti ukinute kada budu ukinute, odnosno kada situacija to dozvoli. Ja bih prvi bio srećan jer bi ekonomija bila bolja", rekao je Vučić, prenosi B92.