Krizni štab danas odlučuje: Hoće li će biti POPUŠTANJA MERA za ugostitelje?

Prema ranijim najavama, danas bi trebalo da bude održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa.

Da li će biti popuštanja dosadašnjih mera?, foto: Bobica10/Shutterstock
Da li će biti popuštanja dosadašnjih mera?, foto: Bobica10/Shutterstock
.

Kao i pred poslednjih nekoliko sednica opet je pred nama pitanje da li nas čekaju nove mere ili eventualno popuštanje postojećih. Da li je realno očekivati da dođe do nekih promena i koje bi to promene mogle da budu?

Kako piše "Blic", prema pojedinim najavama očekuje se popuštanje mera za ugostitelje, a o tome je govorio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je rekao da će predložiti otvaranje svih ugostiteljskih objekata do 22 sata.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović ocenio je da ukoliko se obezbede uslovi, može doći do otvaranja letnjih bašti pojedinih ugostiteljskih objekata, ali je pozvao da se više kažnjavaju oni koji organizuju ilegalne žurke u zatvorenom prostoru.

Tiodorović je rekao da donekle može da razume Vesićev stav kad su u pitanju otvorene bašte, ali da moramo da vodimo računa o epidemiološkoj situaciji koja nije sjajna.

Dok je Tiodorović tom izjavom ostavio makar prostor za razmišljanje, ostali članovi medicinskog dela Kriznog štaba su saglasni - još je rano za popuštanje bilo kakvih mera.

Ipak, da bi moglo biti popuštanja najavila je i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je rekla da su se stvorili uslovi da se popuštanje mera sagleda, prenosi B92.