Dr Savić iz "Mišovića": Ljudi stižu s progresivnom obostranom upalom pluća

Zamenik direktora KBC "Dr Dragiša Mišović" izjavio da je prethodna noć bila izuzetno teška i da su u roku od 24 sata u tu bolnicu primljena 24 kovid pacijenta.

Ilustracija, foto: Fishman64/Shutterstock
Ilustracija, foto: Fishman64/Shutterstock
.

Predrag Savić je naveo da novi pacijenti sada imaju težu kliničku sliku.

On je istakao i da se nije promenila starosna struktura pacijenata, ali da se promenilo to što se teška klinička slika razvija vrlo brzo nakon pojave prvih simptoma.

"Pri samom prijemu, to su progresivne obostrane upale pluća, tako da proces tokom lečenja ovde takođe se kod nekih pacijenata pogoršava, ali na sreću, još uvek dobro pacijenti reaguju na terapiju koju koristimo u ovoj bolnici", rekao je Savić za RTS.

U bolnici je smešteno i 14 dece i 11 trudnica koji su oboleli od kovida.

Kada je reč o ostalim pacijentima, Savić je naveo da najmlađi ima 35, a najstariji 95 godina.

Savić je poručio da, dok je vredelo apelovati na građane, ti apeli nisu urodili plodom i da su bolnice sada pune.

"Ja mogu samo da kažem jednu stvar, da je bolnica 'Batajnica' popunila svoje kapacitete od 1.000 kreveta. Zemunska bolnica takođe je popunila svoje kapacitete, preko 350 kreveta. Bolnica 'Dragiša Mišović', na maksimumu kapaciteta trenutno radimo", kazao je Savić.

Napomenuo je da niko ne treba da se iznenadi ako se pacijenti iz Beograda budu prebacivali u kovid bolnicu u Kruševcu.

Savić je istakao da u ispomoć u KBC "Dr Dragiša Mišović", zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, stiže sedam lekara i 30 medicinskih tehničara. U pitanju su zdravstveni radnici iz Beograda.

Izvor: Tanjug