Porast broja obolelih od korone se nastavlja! Ponovo više od 4000 zaraženih, preminulo 17 lica

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 15.774 osoba, od kojih je pozitivno 4.071 dok je, nažalost, 17 osoba preminulo.

korona virus, foto: Depositphotos/halfpoint
korona virus, foto: Depositphotos/halfpoint
.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima 166 je pacijent.

Podsetimo, juče smo imali 3.866 pozitivnih osoba, od 15.769 testiranih, a preminulo je 17 osoba. Prema jučerašnjim podacima na respiratorima je bilo 173 pacijenta.

Podsetimo, zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, uskoro počinje zasedanje Kriznog štaba koji će doneti nove mere u cilju suzbijanja infekcije.

Danas je bio i sastanak lekara kovid-bolnica s ministrom zdravlja.

Napravljen je plan samo za vikend.

"Situacija je toliko dramatična da drugačije ne može", izjavili su. Takođe, okupljanje na grobljima širom Srbije u subotu svakao predstavlja najnoviji izazov za epidemiološku situaciju u Srbiji. "Svim pogrebnim uslugama je rečeno da se organizuje kontrola na grobljima, da su obavezne maske i da oko jednog grobnog mesta ne može se okupiti više od pet ljudi. Zadušnice su običaj i ne možemo zabraniti ljudima da ga ispoštuju, ali moraju poštovati distancu i da nose maske", naveo je epidemiolog Žarko Ranković, član niškog gradskog štaba za vanredne situacije.

Izvor: B92.net