Završen sastanak: U Srbiji je dramatično. Bolnice imaju plan samo za vikend

Završen sastanak lekara kovid-bolnica s ministrom zdravlja. Napravljen plan samo za vikend. "Situacija je toliko dramatična da drugačije ne može".

korona virus, foto: Musashi akira/Shutterstock
korona virus, foto: Musashi akira/Shutterstock
.

Kako je nakon sastanka rečeno, korona virus se u Srbiji ponovo zahuktava. Mi smo sada u problemu jer je veći broj primljenih nego otpuštenih i jako brzo ćemo iscrpeti sve kapacitete, kažu lekari. Broj zaraženih se širi kao lepeza, istakla je dr Ivana Milošević, zamenica direktora Infektivne klinike.

Doneta je odluka da se svi pacijenti s kovid-obolenjem šalju u Batajnicu i u Kruševac jer su ostali kapaciteti popunjeni, odnosno ako se i jedno mesto isprazni, odmah se popuni, a otvoriće se još jedno krilo VMC Karaburma, a proširiće se i kapaciteti kovid-bolnice u Batajnici, kazala je ona.

"Situacija je toliko dramatična da ne možemo da pravimo planove na duže straze i ovo važi samo za vikend", istakla je dr Ivana Milošević dodajući da je cilj da se KBC Bežanijska kosa i Zvezdara nipošto ne vraćaju u kovid-sistem.

Prema njenim rečima, sve medicinsko osoblje je na izmaku snaga jer ne treba da se zaboravi da se oni s virusom bore već godinu dana, a isto tako rade i na vakcinaciji stanovništva.

Izvor: B92.net