Info

Dr Radmilo Janković: Zaključati sve na dve-tri nedelje... Moramo imati mere koje će ići ka tome da nemamo nijednog preminulog

Zamenik direktora niškog KC ocenio je da je jedini način da se smanji rast broja novozaraženih da sve bude zaključano dve-tri nedelje, uz nastavak vakcinacije.

01.03.2021. - 10:30h
dr Janković
dr Jankovićfoto: Prva TV

Radmilo Janković je za današnji Kurir rekao da ne postoji "bilo kakvo ekonomsko opravdanje, a naročito to da uslužne delatnosti mogu doprineti održanju nekog ekonomskog nivoa za svakodnevni gubitak ljudskih života".

"Moramo imati mere koje će ići ka tome da nemamo nijednog preminulog. Ne možemo se nikako zadovoljiti time da imamo balans života i epidemije u kome znamo da će svakodnevno ljudi umirati", naveo je Janković.

Ocenio je kao neprihvatljivo "ponašanje i ispred Patrijaršije i na Dunavskom keju, i konzervativaca i evropejaca", navodeći da "ne može jedno nepoštovanje mera da bude opravdanje za nepoštovanje s druge strane".

Dodao je da je "tužna istina" da je vakcinisano manje od 50 odsto zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

"Zdravstveni radnici ne mogu imati izbora ako rade u zdravstvenim ustanovama. Ako više ne žele tu da rade, onda vakcina može biti stvar njihovog ličnog izbora ali javno zdravlje ne može", kazao je zamenik direktora niškog Kliničkog centra.

Izvor: B92.net, Kurir