Info

Bajaga i Milan iz "Nevernih beba" o vesti koja je potresla region: Njegov odlazak ozbiljan gubitak za našu kulturu...

Otišao je veliki pesnik, ovo je ogroman gubitak za našu kulturu, saglasni su Momčilo Bajagić Bajaga i Milan Ðurđević, frontmen benda Neverne bebe u izjavi za Tanjug povodom smrti Ðorđa Balaševića.

19.02.2021. - 17:32h | Autor: Tanjug
Odlazak legende
Odlazak legendefoto: Prva TV

Lider sastava "Bajaga i instruktori" kaže da mu je mnogo teško i da je virus Covid 19 izuzetno nepredvidiva i opaka bolest koja ne bira.

"Ðole je bio jedan od simbola jugoslovenske pop scene i njegove pesme su bile prepoznatljive od Vardara pa do Triglava. Mnogo mi je teško i nikako ne mogu da "obradim" informaciju da Ðoleta više nema. Bio je veliki pesnik i nema sumnje da je njegov odlazak veliki udarac za našu kulturu", kazao je Bajagić.

Milan Ðurđević kaže da je Balašević bio neprevaziđeni pesnik na regionalnoj pop sceni i da je imao poseban muzički izraz koji je oduševljavao milione ljudi.

"Lako je bilo voleti Balaševića kada je bio vrhunski pesnik. Ostavio je nemerljiv trag u našoj pop kulturi i raznežio svojim pesmama brojne generacije. Nesumnjivo je njegov odlazak ozbiljan gubitak za našu kulturu, ali i za sve ljudi koju su voleli njegove pesme. balašević je bio neponovljiv" kazao je Ðurđević.

Ðorđe Balašević je preminuo danas u 67. godini.