Novi korona presek: Preminula 21 osoba, na respiratorima 162 pacijenta

U poslednja 24 sata u Srbiji na korona virus testirano 10.637 je osoba, od kojih je pozitivno 1.592, dok je, nažalost 21 osoba preminula.

najnovija vest, foto: Prva.rs
najnovija vest, foto: Prva.rs
.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima je 162 pacijenata.

Podsetimo, u Srbiji se sprovodi masovna vakcinacija, a građani mogu da biraju između tri proizvođača - Sputnjik V, Fajzer i Sinofarm.

Za vakcinaciju potrebno je zakazivanje, a termin za vakcinaciju građani će dobiti nakon prijavljivanja na portalu elektronske uprave ili pozivom kontakt-centra.

Kako je navedeno, nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije.

Svi građani to mogu učiniti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs.

Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt-centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

Vlada podseća sve građane Srbije da, bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što smo trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova.

Izvor: b92.net