Aleksić negirao optužbe za seksualne napade; određen mu pritvor

Vlasnik škole glume u Beogradu Miroslav Mika Aleksić (68) negirao je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je seksualno napastvovao šest učenica glume u toj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prijavila policiji.

foto: Prva Tv
foto: Prva Tv
.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne ponovi krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Portparol tužilaštva Ivana Rakočević rekla je Tanjugu da se on tereti za osam krivičnih dela silovanje i sedam krivičnih dela polno uznemiravanje izvršenih u periodu od 2008. do 2020. godine na štetu šest oštećenih.

“Od njih šest jedna je bila maloletna, a prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva”, navodi portparolka.

Ona je dodala da će Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovesti dalju istragu u ovom slučaju.

Istakla je da s obzirom na težinu krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična dela izvršena od strane lica koje je uživalo poverenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična dela izvršena i prema maloletnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već izneli, u ovom trenutku tužilaštvo neće izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka.

“Napominjem da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaveštena”, navela je ona.

U toku večeri očekuje se odluka sudije za prethodni postupak o pritvoru.

Krivičnom prijavom Aleksić se tereti da je od 2012-2020. godine u prostorijama te škole seksualno napastvovao najmanje šest svojih učenica.

Policija je odmah pozvala sve osobe koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, da joj se jave u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107, jer se sumnja da ima još njegovih žrtava.

Lavinu prijava pokrenula je glumica Milena Radulović koja je prva progovorila o njegovom zlostavljanju, a kasnije su joj se pridružile i druge žrtve.

Izvor: B92.net, Tanjug