Kako se osećaju svi vakcinisani lekari u Novom Pazaru? "Ja drugu alternativu osim vakcine ne vidim"

Zvanično je počela vakcinacija medicinskih radnika u Srbiji. Pre nekoliko dana Fajzerovu vakcinu primilo je 15 zdravstvnih radnika u Novom Pazaru iz Opšte bolnice , Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje. Svi se osećaju dobro.

vakcina protiv Kovida-19, foto: Depositphots/SSilver
vakcina protiv Kovida-19, foto: Depositphots/SSilver
.

"Odmah da vam kažem lično dobro se osećam. Nisam imao nikakvih problema, i kao svaka druga injekcija par sati osećao sam lokalnu bol u predelu gde je vakcina aplicirana", kaže prof. dr. Šefadil Spahić direktor ZZJZNP, prenosi Sandžakpress.

"Hvala Bogu što se pojavila vakcina, što je više proizvođača i metoda. Moj lični stav je da ovo treba biti na jednoj dobrovoljnoj osnovi, ko hoće neka primi ko ne želi neka nađe sebi neku drugu alternativu. Svi koji misle drugačije neka dođu pa ćemo popričati i o tome, a ja drugu alternativu osim vakcine ne vidim. Ja da ne verujem šta kaže nauka, skinuo bih beli mantil i ne bih se više s tim bavio", rekao je on.

Koja je, kaže, alternativa vakcini, da živimo noseći maske neprestano, izbegavajući jedni druge, i koristeći dezinfekciona sredstva. I sad je stanje u Novom Pazaru i Tutinu nestabilno i nesigurno i može se očekivati naglo povećanje broja obolelih nakon praznika i ostvarenih kontakata.

"Primećujemo da je povećan broj prvih pregleda u Kovid ambulantama da je povećan i broj brzih i PCR testova i sve nam to daje za pravo da možemo biti jako zabrinuti za period koji je pred nama i ovih dana optići ću do Tutina i apelovati da se sastane Krizni štab i tamo i ovde i da se preduzmu sve protivepidemijske mere", ističe dr. Spahić. Mesta za opuštanje nema i dalje stoji apel za poštovanje svih mera u borbi protiv koronavirusa, piše b92.net.