UPOZORENJE RHMZ: Na snazi žuti meteoalarm, kiša, u pojedinim delovima zemlje i VETAR OLUJNE JAČINE

Sunčano vreme sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine obeležilo je prve dane Nove godine. I danas će u našoj zemlji biti toplo, ali vetrovito i promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom. Sredinom dana i posle podne uslediće kratkotrajno razvedravanje, saopštio je RHMZ.

Pripremite kišobrane..., foto: Depositphotos/Madrabothair
Pripremite kišobrane..., foto: Depositphotos/Madrabothair
.

Najniža temperatura od -2 do 8, najviša od 6 do 13 stepeni. Duvaće slab i umeren, u planinskim predelima i u košavskom području jak, južni i jugoistočni vetar, u južnom Banatu povremeno olujni, posle podne u slabljenju.

U Beogradu promenljivo oblačno, toplo i vetrovito, ujutru, pre podne i uveče slaba kiša. Sredinom dana i posle podne kratkotrajno razvedravanje. Vetar umeren i jak, jugoistočni, posle podne u slabljenju.

Najniža temperatura 6, najviša 11 stepeni.

Prema izgledima vremena do 10. januara, biće pretežno oblačno, mestimično kiša, u višim planinskim predelima sneg.

Temperatura u postepenom padu, ali i dalje iznad prosečnih vrednosti, prenosi Tanjug.

Magla, poledica, košava - Na snazi žuti meteoalarm

U Požeškoj kotlini magla mestimično smanjuje vidljivost ispod 100 metara, a zbog niske temperature očekuje se lokalno pojava poledice, saopštio je rano jutros RHMZ.

Na području južnog Banata i donjeg Podunavlja (Braničevski okrug) duva olujni jugoistočni vetar sa udarima 21 m/s (preko 75 km/h), objavljeno je na sajtu RHMZ.

Zbog toga je na snazi žuti meteoalarm koji znači da je vremenska pojava potencijalno opasna, te je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku, prenosi Blic.