NOVI KORONA PRESEK: Pozitivno preko 3 000, preminula 44 pacijenta

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 14.444 osoba, njih je 3.236 pozitivno, dok je nažalost 44 osobe preminulo.

najnovija vest, foto: Prva.rs
najnovija vest, foto: Prva.rs
.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi 269 pacijenta.

Dosadašnji crni dnevni korona rekordi su: najviše pozitivnih u jednom danu - 7.999, najviše ljudi na respiratorima - 353, najviše testiranih - 22.837 i najviše preminuih - 69.

Podsećamo, prvi kontigent ruske vakcine protiv korona virusa Sputnjik V stigao je na Institut Torlak.

- Na kraju smo teške godine. Međutim, imamo lepe vesti. još jedan lep i vrlo značajan dan za Srbiju. Ja mislim da smo mi jedina zemlja kojha trenutno ima dve vakcine različitog proizvođača - kazao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

On je napomenuo da smo danas dobili 2.400 doza Sputnjika V.

- U ovom trenutku imamo dva jaka aduta da se mnogo ozbiljnije suprotstavimo koroni i da konačno završimo priču sa ovom epidemijom. Iakoristio bih priliku da apelujem na sve građane da je vakcina jedino sredstvo koje nam može pomoći i da se odazovete masovnoj vakcinaciji - dodao je on.

Đerlek je kazao da već 4. januara dolazi novi kontigent Fajzerove vakcine od 20.000 vakcina, dok se za Sputnjik V očekuje da bude u primeni posle Nove godine, piše Blic

.