Šta će Srbija učiniti po pitanju novog soja virusa? Dr Janković kaže da je medicinski deo kriznog štaba već tražio obustavu letova

Ceo svet je u strahu od novog soja koronavirusa koji se pojavio u velikoj Britaniji. Dr Srđa Janković kaže da je medicinski deo Kriznog štaba već tražio obustavu letova.

foto: Prva TV
foto: Prva TV
.

Međutim, prema njegovim rečima, konačna odluka zavisi od drugih. On je podsetio i na to da je premijerka juče rekla da "treba razmotriti i naše međunarodne ugovorne obaveze i da će onda državni organi reagovati".

"Da je to razmatrano na Kriznom štabu", rekao je dr Janković za N1, a prenosi "Blic".

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u ponedeljak izjavila: "Čekamo još neke informacije i od naših partnera iz EU na osnovu kojih su oni doneli takvu odluku. I to smo razmatrali na Kriznom štabu. Čim budemo imali sve informacije i ako postoji potreba donećemo takvu odluku".

Veliki broj zemalja privremeno je obustavio letove ka i iz Velike Britanije, jer se u toj zemlji pojaivo novi, mutirani soj korona virusa, koji je mnogo zarazniji nego ranije, bar tako tvrde stručnjaci.

Svetska zdravstvena organizacija sazvaće sastanak članica kako bi razmotrili strategije za borbu protiv tog novog soja virusa, a ono što je sada takođe u fokusu jeste i to da li će postojeća vakcina biti efikasna i protiv njega.

Izvor: N1, Blic, B92.net