Manje od 5 000 zaraženih za dan, preminula 51 osoba

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 16.740 osoba, njih 4.910 je pozitivno, dok je nažalost 51 osoba preminula.

najnovija vest, foto: Prva.rs
najnovija vest, foto: Prva.rs
.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 349 pacijenta.

Podsećamo, rasprava o potencijalnoj liberalizaciji pojedinih mera je u foksu javnosti posebno zbog činjenice da u ovaj petak ističe rok koji je određen za ograničenje rada ugostiteljskih i većine trgovisnkih objekata do 17 sati, a vikendom im je potpuno zabranjen rad.

Danas je tim povodom održano i zasedanje Kriznog štaba, a konačne mere biće saopštene na konferenciji za medije u 15 sati u Palati Srbija.

Radno vreme radnji i tržnih cenatra moglo bi biti produženo do 20 sati radnim danima, a vikednom do 14 ili 15 sati, saznaje "Blic". Ovo je za sada najizglednija opcija novog radnog vremena nakon mogućeg popuštanja mera uoči novogodišnjih praznika.

Kako sada stoje stvari, moguće je da se po istom principu produži radno vreme i uslužnim delatnostima, poput frizera, kozmetičara i slično, ali, za sada, duže radno vreme za ugostiteljske objekte NIJE OPCIJA!

Konačna odluka o ovim izmenama će biti doneta na novoj sednici Kriznog štaba koja će, kao što je "Blic" već objavio biti održana u ponedeljak, 21. decembra u ranim jutarnjim časovima, piše Blic.