Zaseda Krizni štab - opet čekamo

Sednica Kriznog štaba, na kojoj bi, prema najavama, mogle biti donete nove mere ili ublažene postojeće, počela je oko 08.00 časova.

foto: Depositphotos/BalkansCat
foto: Depositphotos/BalkansCat
.

Dosadašnje restriktivne mere, koje su prvobitno važile do 15. decembra, ističu danas, a ministarka za rad i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević najavila je da će se na današnjoj sednici sagledati da li će se uvoditi dodatne mere ili promeniti postojeće.

Prema najavama medija, Krizni štab bi mogao da donese odluku o ublažavanju određenih mera, pre svega, onih koje se odnose na radno vreme tržnih centara, frizerskih i kozmetičkih salona tokom vikenda.

Epidemiolog i član Kriznog štaba izjavio je ranije da je ''nerealno'' da se popuste mere što se tiče radnog vremena prodavnica i butika.

"To su dobre želje, dobre namere, sve mislim najbolje o tome, ali mislim da je nerealno u ovom momentu. U ovoj situaciji je izuzetno važno da se relaksiraju intenzivne nege u bolnicama, da se spusti kriva dovoljno da bi realno mogli da pričamo o popuštanju mera", rekao je Kon.

Predsednik Privredne komore Srbije Mrako Čadež uputio je u četvrtak, u ime najvećeg broja kompanija u Srbiji, apel članovima Kriznog štaba da preispitaju odluku o skraćenju radnog vremena i zatvaranja prodajnih objekata u naredna dva vikenda, pred novogodišnje praznike.

Čadež je naveo da srpska privreda neće izdržati taj ''udar'' i dodao da najveći broj domaćih kompanija upravo u decembru ima najveći promet u godini.