Info

Krizni štab zaseda u podne: Preti li nam ono čega se svi najviše plašimo?

Sednica Kirznog štaba, na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija, biće održana danas u 12.00 sati.

30.11.2020. - 08:12h
foto: Depositphotos/marinv

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 6.179 novih slučajeva koronavirusa od 15.508 testiranih.

U istom periodu preminulo je 65 osoba, a trenutno je hospitalizovano 7.256 pacijenata, dok je na respiratorima njih 252.

Premijerka Ana Brnabić rekla je u subotu da će početkom nedelje biti održana sednica Kriznog štaba, a upitana da li će biti uvedene dodatne mere protiv širenja koronavirusa pred novogodišnje praznike, rekla je da se svaki dan o tome razmišlja i da se podaci prate na svaka dva sata.

"Naši ljudi će da se vraćaju, pratićemo epidemiološku situaciju u svim zemljama i uvodićemo mere ako to bude potrebno. Pratimo svaki dan i razmišljamo o dodatnim novim merama", istakla je Brnabić.

Uvođenje težih mera spomenuo je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je, kada je reč o epidemiološkim merama u cilju očuvanja zdravstvenog sistema, rekao da će država da uradi ono što mora.

"Ako budemo morali da uvodimo teže mere, uvodićemo ih", istakao je predsednik.

Ali, koje bi to nove mere mogle da budu donete? Epidemiolozi su prethodnih dana dali nagoveštaj o čemu sve moglo da se raspravlja danas. To se pre svega odnosi na državljane Srbije koji za predstojeće praznike dolaze u našu zemlju.

Zataim, mogućnost da se sve zatvori u 17 časova, za šta se medicinski deo Kriznog štaba zalagao i ranije.

Ni do mere policijskog časa i potpunog zatvaranja, koje se građani najviše pribojavaju, prema nedavnoj izjavi nibistra zdravlja nije ostalo mnogo.

Izvor: B92.net