Info

Poslednji alarm upalio je Kragujevac: Nema više mesta na kiseoniku

Hoćemo li danas preći katastrofalnu cirfu od 7.000 novozaraženih? Danas i nova sednica Kriznog štaba. Tema i škole.

25.11.2020. - 08:40h
foto: Prva Tv

Međutim, ono što najviše zabrinjava je i činjenica da u bolnicama više skoro da nema mesta. Prvi poslednji alarm upalio Kragujevac - jer tamo više nema mesta za kiseoničke terapije.

Ono što će najverovatnije danas biti tema sednice Kriznog štaba jesu škole, to jest odluka o tome hoće li na nivou cele Srbije doći do prelaska na onlajn nastavu. Problem ostaju vrtići.

Više nema kiseoničkih mesta u KC Kragujevac

U Šumadijskom okrugu juče je registrovan 351 novozaraženi koronavirusom, od kojih 271 Kragujevcu, što je najveći broj do sada. U Kliničkom centru leči se 254 pacijenata, a njih 50 je na intenzivnoj nezi. Više nema kiseoničkih mesta u KC Kragujevac, prenosi RTS.

U Šumadija sajmu hospitalizovano je 19 pacijenata iz Beograda i očekuje se da se narednih dana taj broj poveća.

Dnevno u Nišu više od 1.500 pregleda

U kovid ambulanti u Nišu beleži se sve veći broj pregleda - tri do četiri puta više u odnosu na prethodne nedelje, tako da se dnevno obavi između 1.500 i 1.800 pregleda. Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan rekao je za RTS da se dnevno obavi od 400 do 600 prvih pregleda.

"U aprilu je bilo oko 60, julu 100, a sada između 400 i 600, to jasno ukazuje koliko je epidemija uzela maha", naveo je Jerkan. Štićenici Gerontološkog centra u Nišu juče su testirani i svih 108 testova je negativno. Jerkan navodi da je Centar, koji je bio žarište u prvom talasu, sada siguran i bezbedan. U Domu zdravlja se, prema rečima direktora, uradi oko 700 testova (antigenskih i pi-si-ar), od kojih trećina bude pozitivna.

Izvor: B92.net