Krizni štab doneo odluku: Slede IZMENE U GRADSKOM PREVOZU u BGD, POSEBNO U ŠPICU! Da li će autobusi stajati na svakoj stanici?

Gradski saobraćaj neće biti obustavljen, a produžava se vreme takozvanog špica kada će biti povećan broj vozila, odlučio je danas beogradski Krizni štab, saznaje "Blic".

Gradski saobraćaj neće biti obustavljen, foto: Depositphotos/KatPaws
Gradski saobraćaj neće biti obustavljen, foto: Depositphotos/KatPaws
.

Umesto dosadašnjeg špica koji je trajao od 15 do 17 časova, kada je uključivan maksimalan broj vozila, ubuduće će biti produžen i trajaće od 15 do 20 časova.

Ova odluka, kada i ostale koje je u subotu doneo republički Krizni štab za borbu protiv korona virusa, počeće da se primenjuje od sutra.

Autobus će stajati na stanici

Prema odluci gradskog kriznog štaba u tom periodu će biti uključeno 236 vozila više od uobičajenog broja.

To praktično znači da će na ulicama u periodu od 15 do 20 časova biti 1.641 vozilo javnog gradskog prevoza.

Navodi koji su se pojavljivali u javnosti poput - da autobus ako u njemu bude više od 50 odsto popunjenosti, neće stati na stanici - nisu osnovani, navode za "Blic" u Gradu.

Inače za protekla dva dana u glavnom gradu sprovedena su 652 inspekcijska nadzora i izvršena kontrola ugostiteljskih, maloprodajnih objekata i tržnih centara.

U dva slučaja naređeno je da se isprazni lokal i donete su mere. U jednom slučaju komunalna milicija je zabranila rad u objektu u trajanju od 72 sata, napisano je šest prekršajnih naloga...

Od početka pojačanih kontrola izvršeno je 12.558 inspekcijskih nadzora.

Podsetimo, Vlada Srbije je u subotu na predlog Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, donela nove mere koje stupaju na snagu sutra u 18 časova. Ima ih ukupno 7, a među njima je skraćenje radnog vremena restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima do 18 časova, osim prodavnica, one će radititi do 21 čas.