Čeka se potez Vlade Srbije, traži se prelazak na onlajn nastavu

U Srbiji se epidemija koronavirusa ne smiruje, a zabeleženo je ponovo više od 6.000 novozaraženih i čak 30 novih žrtava.

foto: Prva Tv
foto: Prva Tv
.

Medicinski deo Kriznog štaba predložio je rigoroznije mere. U toku dana očekuje se da Vlada prihvati nove mere.

Srđa Janković: Krizni štab predložio tri rigoroznije mere

Imunolog Srđa Janković kazao je da je Krizni štab predložio skraćenje radnog vremena do 17h, zabranu okupljanja i nošenje maski svuda gde može doći do kontakta. "Posle 17h radile bi samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe", kazao je on za RTS.

Janković je kazao da ima uveravanje da će Vlada Srbije tokom dana prihvatiti predlog.

Kon: Predlog da se pređe na onlajn nastavu

Epidemiolog Predrag Kon je potvrdio da je na sastanku Kriznog štaba medicinski deo tog tela tražio skraćenje rada većine komercijalnih objekata do 17 časova. On je rekao i da su lekari "jasno rekli da se sastanak ne može završiti bez pojačavanja kriznih mera".

On je rekao da je virus iz porodica došao i u škole, te da je predloženo i da se pređe na onlajn nastavu, posebno za srednje škole u periodu od nedelju dana.

"To znači spajanje dve nedelje, jer oni inače nedelju dana idu onlajn. Međutim, i to sve ne mora da da rezultate zato što je virus opšte prisutan i mi smo sada u mnogo težoj situaciji da ovo suzbijemo nego što smo bili ranije", rekao je doktor Kon.

Sve o trenutnoj situaciji i vezi sa korona virusom u Srbiji, pratite UŽIVO na B92.net.