Sazvana hitna sednica Kriznog štaba zbog sve većeg broja obolelih u Srbiji

Zbog novonastale situacije sa korona virusom i sve većeg broja zaraženih sutra će se održati hitna sednica Kriznog štaba, umesto redovne u petak, saznaje "Blic".

Najnovija vest, foto: Prva Tv
Najnovija vest, foto: Prva Tv
.

To je za Blic potvrdio i epidemiolog Predrag Kon, a teme sastanka kako se pretpostvalja vezane su za ubrzanje virusa i sve veći broj obolelih u našoj zemlji.

Kako je naveo naš epidemiolog zabrana kretanja je poslednja opcija, koju će, nadaju se, izbeći, ali da sa ubrzanjem virusa nije i nemoguća.

- Jasno je da se brojke korona virusa u našoj zemlji ubrzavaju - situacija je svakako najviše zabrinjavajuća u Beogradu, zatim u Kragujevcu i drugim gradovima, dok je situacija nešto bolja i stabilnija u Vojvodini - rekao je Kon za "Blic".

Krizni štab koji će sutra biti održan dolazi u trenutku kada je premijerka navela da imamo pogoršanje situacije, sa preko 300 novozaraženih.

- Mi pratimo situaciju na dva sata. U 20 časova večeras smo imali preko 400 novozaraženih. Imamo situaciju koja je sve kompleksnija. Čula sam se sa predsednikom da to prokomentarišemo. Čula sam se i sa direktorom Infektivne klinike dr Goranom Stevanovićem, da pitam da li je tamo počela veća gužva. Oni tamo nemaju veću gužvu, ali je primetno da dolaze ljudi sa težim simptomima. Ovo što sam rekla preko 400 ljudi, to je broj koji ćemo saopštiti sutra u 15 časova - naglasila je Brnabićeva sinoć gostujući na RTS.

Podsetimo i na to da domaći stručnjaci najavljuju da će ovaj, treći talas biti najduži, u odnosu na prethodna dva, i da će trajati moguće sve od aprila sledeće godine.

Ositm toga zabrinjavajuće i ono što se dešava u Evropi i okruženju, gde svakodnevno padaju crni korona rekordi, a treba napomenuti da mi nismo pusto, izolovano ostrvo.

Izvor: blic