Sutra zaseda krizni štab: Treći pik sve izvesniji - Pooštravaju se mere?

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra, 7. oktobra, u 11 časova, usled sve češćih najava da nas treći pik koronavirusa neće zaobići.

Moguće je pooštravanje mera, foto: Tanjug/Sava Radovanović
Moguće je pooštravanje mera, foto: Tanjug/Sava Radovanović
.

Kako navode beogradski mediji, sednica je zakazana za sredu, s početkom u 11 časova, a na dnevnom redu je epidemiološka situacija u Srbiji.

Ta sednica dolazi u trenutku kada je Beograd ponovo postao glavno žarište korone.

Inače, već nekoliko dana naši epidemiolozi navode da nas treći pik koronavirusa neće zaobići i da se on očekuje već u novembru.

Spekuliše se da bi tada na snagu mogle da budu vraćene pojedine mere koje su ukinute kada se situacija sa epidemijom u našoj zemlji smirila.

U tom smilsu, epidemiolog dr Predrg Kon i član Kriznog štaba za borbu prtiv kovida 19, rekao je da bi maske mogle da budu obavezne i na otvorenom, a ne samo u zatvorenom prostoru.

Osim toga, dr Kon je rekao juče, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, da je on lično za zaoštravanje kontrole sprovođenja mera, ali i za kažnjavanje.

- Ja lično mislim da kontrola mora vrlo jasno da se zaoštri. Da li i kazne? Treba, jer ovde štitimo kompletno zdravlje naroda, i oko toga ne bi trebalo da bude pregovora, jer ulazimo u period kad je intenzivno širenje virusa najveće moguće - rekao je juče dr Kon, prenosi Blic.