Padaju brojke vezane za korona virus, ali to ne znači da se opuštamo!

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji su testirane 7.848 osobe, njih 77 bilo je pozitivno na testu, a nažalost, preminule su dve osobe.

Ilustracija, foto: Depositphotos, DragonImages
Ilustracija, foto: Depositphotos, DragonImages
.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 38 pacijent.

Podstimo, juče smo imali 10.833 testiranih, 96 novozaraženih, tri osobe su preminule, a na respiratoru se nalazilo 39 pacijenata, tako da današnje brojke ohrabruju, jer su bolje od jučerašnjih.

Epidemiološka situacija u Srbije je bolja, ali i dalje nestabilna, a kako je izjavio profesor dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba, zbog povratka ljudi sa letovanja i nepoštovanja mera u nekim situacijama, za dve nedelje se može očekivati porast broja obolelih od virusa korna.

Kineska nacionalna biotehnološka grupa (CNBG) i "Sinovak biotehnolohija ltd" saopštili su danas da su se još četiri zemlje, među kojima je i Srbija, složile da se u njima testira na ljudima kineska vakcina protiv virusa korona u poznoj fazi.

Izvor: blic.rs