Održana komemoracija povodom smrti Anete Radivojević

Povodom smrti urednice i novinarke Anete Radivojević, danas je ispred Prve televizije održan komemorativni skup kojem su pristustvovali Anetina porodica, kolege, prijatelji i saradnici.

Napustila nas je posle lavovske borbe protiv opake bolesti, foto: Prva TV
Napustila nas je posle lavovske borbe protiv opake bolesti, foto: Prva TV
.

„Napustila nas je posle lavovske borbe protiv opake bolesti i ta vest nas je u nedelju, 2. avgusta ostavila sve zatečene i neme. Nadali smo se i verovali smo u neki drugačiji, lepši ishod, baš kao što je i ona. Bila je voljena koleginica i divan čovek pre svega, od samog početka svoje bogate karijere koju je gradila kao vrhunski profesinalac, bez ikakvih senki i mrlja“, rekla je Slađana Paunović, PR Prve televizije u obraćanju.

Ona je istakla da je Radivojević dala nemerljiv doprinos razvoju televizije koja je u vreme kada se Aneta pridružila, bila u samom usponu: „Zajedno smo gradili i profesionalno rasli, pomerali granice, uživali u poslovnim pobedama, a Aneta je, naizgled tiha i povučena, imala tu vatru južnjačku u svojoj duši i očima, mudrost i pre svega upornost koju je znala na pravi način da iskoristi u realizaciji svih nemogućih i mogućih zahteva koji su se postavljali uredništvu televizije. Bila je nesebična. Svojim kolegama, naročito mladim snagama, davala je bezrezervnu podršku i vetar u leđa. Njeni saveti bili su dragoceni mnogim našim voditeljima. U radu je nalazila snagu, energiju i inspiraciju za nove ciljeve“.

Ispred Prve televizije održan je komemorativni skup, foto: Prva TV
Ispred Prve televizije održan je komemorativni skup, foto: Prva TV
.

Dirljivim rečima od Radivojević se oprostila i njena bivša koleginica Aneta Ivanović koja je takođe dala svoj pečat emisiji „150 minuta“: Naša temperamentna Nišlijka znala je da nas prepreči pogledom kad previše dramimo, da sačeka pravi trenutak da kaže gde grešimo i da neverovatnom snagom svog karaktera ukroti naše sujete, razume naše slabosti, podrži naše talente. Umela je da u svakom od nas pronađe vrednost i način da nas te vrednosti, uprkos razlikama, povezuju. U našem poslu nema mnogo prostora za ljubav, a ipak, evo nas danas, zajedno, udruženi u ljubavi prema njoj. Jer vrednost koja nas zauvek povezuje je ONA, Aneta“.

Uz instrumentalne zvuke „Niške banje“, pesme koju je Aneta najviše volela, usledilo je poslednje zbogom divnoj koleginici.