Info

Strašne eksplozije odjekuju Bejrutom: Oblaci dima nad gradom, desetine mrtvih (VIDEO/FOTO)

Najmanje 10 osoba je poginulo, a veliki broj je povređen u strahovitoj eksploziji, danas u blizini centra Bejruta. Upozoravamo na to da fotografije i video prilozi u tekstu mogu da budu uznemirujući.

04.08.2020. - 20:14h
foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Eksplozija je izazvala rušenje balkona na zgradama, razbijanje prozora u kućama i drugu materijalni štetu, uz ogroman oblak prašine i dima nalik atomskoj pečurci.

Eksplozija se dogodila u gradskoj luci, gde se nalaze i magacini u kojima je eksploziv, izvestila je libanska državna novinska agencija NNA i dva bezbednosna izvora.

Prema navodima trećeg bezbednosnog izvora, u tom području se nalaze i uskladištene hemikalije, preneo je Rojters.

Najmanje 10 beživotnih tela prebačeno je u bolnice, izjavio je bezbednosni i medicinski izvor Rojtersu.

foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Za sada se ne zna šta je izazvalo eksploziju niti koja vrsta eksploziva se nalazi u skladištima.

Guverner luke u Bejrutu rekao je za Skaj njuz da je tim vatrogasaca koji se nalazio na licu mesta nestao posle eksplozije.

Na stotine ljudi, povređenih danas u strahovitoj eksploziji u bejrutskoj luci, odvedene su u bolnice, ali mnogi su ostali zarobljeni u kućama koje su oštećene u eksploziji, izjavio je šef libanskog Crvenog krsta Džordž Ketaneh.

Ketanh je lokalnim medijima rekao da se još ne zna tačan broj povređenih, jer su mnogi od njih zarobljeni ispod ruševina kuća u području gde je došlo do eksplozije.

Libanska televizija LBCI prenela je informaciju iz Hotel Dieu bolnice u Bejrutu da zbrinjavaju više od 500 povređenih i da nisu u stanju da prime još ljudi.

Pojedine ljude spasavaju čamcima, preneo je Rojters.

Desetinama povređenih su neophodne operacije, pa bolnica apeluje da se da krv.

Izvor: B92.net, Tanjug