Info

SPISAK ULICA u kojima će "Sokolovo oko" hvatati bahate vozače! (FOTO/VIDEO)

"Sistem znači kraj bahatom parkiranju u "žutim trakama", na tramvajskim šinama, pešačkim prelazima, invalidskim mestima, ali i kraj onima koji svojim vozilima zatvaraju ulaze u stambene zgrade i nepropisno parkiraju na trotoarima."

27.07.2020. - 07:50h
foto: Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach

Saznalo se koje 93 ulice će biti pokrivene "Sokolovim okom", novim automobilima komunalne policije.

Kako smo već pisali ranije u toku dana je Grad Beograd predstavio nova vozila komunalne policije sa savremenom tehnologijom koja će imati za cilj da kažnjava bahate vozače.

Na ulicama Beograda će biti 18 ovakvih vozila koji snimaju, fotografišu i prijavljuju nesavesne vozače, a 93 ulice biće kompletno pokrivene ovim sistemom, koji je nazvan "Sokolovo oko".

foto: Beoinfo

"Sistem znači kraj bahatom parkiranju u "žutim trakama", na tramvajskim šinama, pešačkim prelazima, invalidskim mestima, ali i kraj onima koji svojim vozilima zatvaraju ulaze u stambene zgrade i nepropisno parkiraju na trotoarima. Do sada je njihovo kažnjavanje zavisilo od toga kada će u tu ulicu naići komunalni milicioner ili saobraćajni policajac. Sada ćemo na najmanje dvadeset minuta imati prolazak vozila novog sistema, što znači da će izvesnost kažnjavanja biti mnogo veća. Druga prednost jeste da je sistem najveća pomoć građanima koji koriste javni prevoz jer ukoliko oslobodimo "žute trake" on će se ubrzati za deset do dvadeset odsto, ali ubrzaće se i sav ostali saobraćaj. Prave efekte sistema očekujemo oko 20. avgusta", naveo je Vesić, a prenosi Beoinfo.

Izvor: B92.net