Dr Janković: Ako broj obolelih od Kovida-19 bude rastao, nije isključeno uvođenje NOVIH restriktivnih mera

Krizni štab će se od danas u 15h ponovo svakodnevno obraćati javnosti. Kakva je epidemiološka slika ovoga jutra, da li su svi kapaciteti u begradskim Kovid - bolnicama popunjeni i kada Institut za reumatologiju ulazi u Kovid sistem? Koja su nova žarišta u Srbiji i koje bi se nove vanredne mere uvele, ako bi broj novoinficiranih korona virusom rastao? Na ova i još mnoga pitanja, ovoga "Jutra" odgovarao je član Kriznog štaba i imunolog dr Srđa Janković.

.

Doktor je u "Jutru" objasnio da postoji potencijal da se epidemija dalje pogoršava, ako ne uspemo da je postojećim merama dovedemo pod kontrolu, dodajući da stručnjaci vrhunac epidemije očekuju ove nedelje.

"Svakodnevno obraćanje naciji je vrlo važno, radi izveštavanja o tačnim podacima novozaraženih, ali i radi postojanja poverenja u Krizni štab", započeo je priču dr Janković i dodao da je "Institut za reumatologiju u pripremi za primanje novih pacijenata obolelih od korona virusa.

Kako objašnjava dr Jakonović, nove restriktivne mere nisu isključene u ovoj situaciji, kada broj obolelih iz dana u dan raste, a koje bi to mere bile, poslušajte u prilogu koji sledi...