Tiodorović rešava dilemu: Da li je vreme da se sada svi kolektivno zarazimo ili da se uvede policijski čas?

U protekla 24 časa, u zemlji je evidentirano 276 novoinficiranih od korona virusa. U Kragujevcu, Užicu, Novom Pazaru, Vranju i Leskovcu uvedene su vanredne mere zaštite. Slikom smo ovog "Jutra" otišli u Niš i sa prof. epidemiologom dr Branislavom Tiodorovićem proverili smo kakva je situacija tamo, koliko ima pacijenata na respiratorima i da li ima dovoljno medicinske opreme.

.

Dr Tiodorović očekuje da će se u narednih sedam do 10 dana pokazati pravi pik ovog talasa, a ističe i da je javnost stvorila potpuno nepotreban strah.

"Ovo što se dešava u Novom Pazaru je posledica onoga što se pre događalo, kao i u svim navedenih gradovima. Ako mere zaštite nisu sprovođene kako treba, to znači da se stanovništvo nije ponašalo u skladu sa propisanim pravilima", objašnjava epidemiolog.

Najveći problem koji je pogoršavao epidemiološku sliku Srbije bili su proslave, noćni provodi, utakmice, svadbe, masovni odlazak u kafiće i restorane, tvrdi Tiodorović.

Da li se slaže sa kolegom dr Nestorovićem koji je u medijima nedavno izjavio da je "sada pravo vreme da se svi kolektivno zarazimo"? I kako dr Tiodorović objašnjava da nema potrebe za uvođenjem policijskog časa, kao ni vanrednog stanja?