Info

Odluka kriznog štaba: Obavezno nošenje maski; oštre mere za "žarišta", zabranjene posete bolnicama do daljnjeg

Na današnjoj sednici Kriznog štaba donesena odluka o obaveznom nošenju maski u gradskom i prigradskom prevozu. Preporuka maske i u zatvorenom prostoru. 

23.06.2020. - 11:21h
foto: Depositphotos, urban_light

To je prenela agencija Tanjug.

Takođe, doneta je i odluka da KBC Bežanijska kosa u Beogradu postane kovid-19 bolnica, kao i da se, u cilju daljeg sprečavanja širenja koronavirusa, zabranjuju do daljnjeg posete bolnicama.

Imunolog i član Kriznog štaba Srdja Janković izjavio je da će nošenje maski biti obavezno u gradskom i prigradskom prevozu i da građani bez maski neće moći da uđu u vozila.

Janković je novinarima nakon sednice Kriznog štaba rekao da je ostaje kao preporuka da se maske nose u zatvorenim prostorima.

"Što se tiče otvorenog prostora, važno je držanje socijalne distance", naveo je Janković.

On dodao da na snazi ostaju i dalje dosadašnja ograničenja - za zatvoreni prostor maksimalno 500 ljudi, dok na otvorenom nema ograničenja.

Upitan da li su predviđene neke kazne za nenošenje maski, Janković je rekao da je Krizni štab zauzeo stav da kaznena politika nije rešenje, ali da se u javni prvoz ne može ući bez maske.

Mediji prenose da su u cilju sprečavanja prenošenja korona virusa do daljnjeg zabranjene sve posete bolnicama, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba.

Izvor: B92.net, Prva TV