Okanović: Put kroz Makedoniju je komforniji, kroz Bugarsku se duže putuje (VIDEO)

Prvi turisti za Grčku iz Srbije kreću sutra, a nekoliko dana pred polazak sve nas je obradovala vest da ćemo u tu zemlju moći da uđemo bez testa na koronavirus i bez karantina, a grčki mediji javljaju da je Severna Makeodnija dozvolila tranzit kroz svoju teritoriju u trajanju od pet sati.

.

Put kroz Makedoniju je najkomforniji, ali ništa lošije neće proći ni vozači koji krenu kroz Bugarsku, tvrdi Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja za "Jutro".

"Put kroz Bugarsku je duži jer nije cela Bugarska pokrivena autoputem, ali je dobar put. Glavni magistralni pravci kroz Bugarsku su sasvim u redu, tako da nećete pogrešiti ni u tom slučaju. Zamolio bih vozače da izbegavaju putovanje noću, razmislite samo ako se nešto na automobilu pokvari, dogodi se zdravstveni probem kod bilo koga... da je mnogo lakše probleme rešavati danju", kaže Okanović.

Takođe dodaje da gde god planirate da putujete izbegavate puteve nižeg ranga.

"Najbolje bi bilo da pozovete operativni centar Auto-moto saveza Srbije da im kažete gde vam je odredište i da vam oni poruče gde da idete, bilo da putujete unutar Srbije, bilo vannje, jer navigacija zna ozbiljno da pogreši".

Pre svega, najbitnije je da na put ne krećete umorni jer to može da ima fatalne posledice i po vas i po celu porodicu.

"Ako osetite umor, kafa će vam pomoći na neki jako kratak rok, nakon toga, možda ćete imati čak i veći problem. Shvatite da je jedini lek za umor, odmor".