Vučić u "Prvoj temi" o sinu: Ovde se radi o uništavanju života jednom dečaku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji "Prva tema" na TV Prvoj.

foto: Prva TV
foto: Prva TV
.

Vučić smatra da je kično on odgovoran za sve što se dešava njegovom sinu.

"Svaki roditelj misli da je dobar. Ja siguro nisam najbolji. Ne mogu da plačem i da kukam, ovde se radi o uništavanju života jednom dečaku", kaže redsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je rekao, ne napadaju njegovog sina jer je on sam nešto zgrešio, što se, dodaje, vidi po tome, da niko ne spominje da je Danilo učinio neko krivično delo, niti prekršaj, nije se, kaže, ni posvađao, ni slomio čašu, već je kriv što je negde s nekim bio, a bio je sa momkom koji je navijač, inače drugog kluba, koji nema veze sa bilo kojim mafijaškim klanom i nikada nije gonjen za bilo šta osim tuče.

“Ako ste sa Tasovcem, onda ste član Filharmonije, ako ste sa Ajom Jung, onda igrate balet… Ako ste sa sa nekim za koga se učini da je s druge strane zakona, onda ste i vi tu negde”, rekao je Vučić, opisujući mehanizam po kojem se ta kampanja vodi i predstavlja u javnosti.

Upitao je i da li postoji krivično delo koje je izvršio.

Dodaje id a je reč o navijačima, a ne o članovima Kavačkog klana.

"Taj mladić o kojem govore je navijač Partizana, a moj sin je naviao za Zvezdu, Gledali su utakmicu u kafiiću. Taj mladič nije gonjen za drogu, nego za tuče", navodi.

Navodi da su ćerka i sin teško podneli razvod roditelja, i da se nakon toga roditelji trude da deci ugode u svemu, ali navodi da je sve to razumeo kao poruku da nije u stanju da decu zaštiti.

"Oni su u pravu, nisam uspeo da ih zaštitim. Ni Vukana", kaže predsednik.

Kaže da su njegovi roditelji imali problem sa njim do 21. godine, dok on sa Danilom takvih problema nema.

"On radi u prodavnici, ponosi se svojim poslom", kaže.

Na pitanje kako su znali gde se Danilo Vučić nalazi, on navodi:

"Izgleda da ga neko uhodi".

Ostaje, prema njegovim rečima, samo jedno rešenje.

"Nadam se da će mi jednog dana deca oprostiti", kaže.

Na pitanje da li mu je sin zamerio, Vulić navodi:

"Pitao sam ga zašto izlaziš u kafić, zamislite moju glupu rekaciju, a on mi je odgovorio da je samo sedeo kafiću i da je problem nastao zbog mene".

Kako predsednik navodi, ne mogu da ga pobede planom i svim "izmišljotinama sveta", pa pokušavaju da ga "psihološki slome".

"Oni koji su rekli: 'Zapamtićeš me Vučiću', oni su ti koji stoje iza ove kampanje", objašnjava Vučić i dodaje:

"To licemerje je toliko jezivo da su tokom policijskog časa protestovali jer je nečijem ocu rečeno da je lopov. To nije pušteno deci, nego njemu. Na to ste izašli da nameštate kameru da se vidi da plačete, a onda krenuli u kampanju protiv tuđe dece".

"Dva su razloga. Koga god bih pomenuo rekli bi da je važan i da mi smeta. Drugi razlog je drugačiji. Kažite šta god želite protiv mene, ali šta ste ponudili narodu?", upitao je Vučić i dodaje:

"Ja da lažem neću".

Dodaje i da se na njegovu decu "suviše jaka mafija okomila".

O Kosovu - "Spisak lepih želja neodgovornih političara"

Na pitanje da li očekujemo psotavljanje ultimatuma i da li imamo jačinu da na ultimatum odgovorimo, on odgovara:

"Ne. Gledam junačenje u kampanji kako će naša vojska i policija da caruju na Kosovu i kako je sve divno. Nije divno. Moramo da pobmognemo ljudima, da se borimo, da administrativna linija bude otvorena", kaže.

Kaže da nova platforma kosovskih zvaničnika za repavanje problema Kosova samo "spisak lepih želja neodgovornih političara".

Navodi i da će Lajčak doći u Srbiju več posle izbora, a da će već do 26. on ili premiejerka Brnabić otputovati u Vašington.

"Naslućujem kao ne toliko glup čovek šta je to što bi oni voleli. Vašington i Brisel imaju različite agende, ali bi na kraju da dođu do sličnog rezultata", kaže.

Dodaje i da će tražiti nezavisnost Kosova.

"Ukoliko budemo morali da kažemo 'ne', da imamo dovoljno snage da to kažemo, ili ako ponude kompromis da imamo snage", kaže i dodaje da Srbija neće ići sa belom zastavom, ali pozicija nije za nas laka.