Seničić: Kompletnu dijagnostiku do postavljanja dijagnoze da putnik ima koronu, pokriva putničko osiguranje

Mnogi naši građani i pored upozorenja lekara razmišljaju da idu na letovanje. Takva odluka skopčana je sa različitim pitanjima, a neka od njih su: Šta ako se na moru razbolimo od korona virusa, gde ćemo se lečiti, ko to plaća? O tome su govorili u „Jutru“ Prve televizije Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i Aleksandar Seničić, direktor Jute.

.

Ono što je posebno istakao direktor Jute jeste da kompletnu dijagnostiku pa i samo testiranje pokriva putničko osigurnja, do trenutka dok se ne utrvrdi da putnik ima koronu. Od tada, od postavljanja dijagnoze, putnik je dužan da se povinuje uslovima koje ta država propisuje. U ovom trenutku grčka država razmatra mogućnost da na određenim destinacijama postoje određene kovid bolnice, karantinski centri, koje će biti ispomoć grčke države turistima. To se u grčkoj već dešavalo, na Kipru je grčka tako reagovala, rekao je Seničić.

Šta mogu da očekuju turisti koji se odluče za Egipat, Tursku, ili neku drugu destinaciju, pogledajte detaljnije u video-snimku.