Još 18 zaraženih u Vranju, ukupno 70 novoobolelih, virus ušao u još jednu fabriku!

Broj obolelih od virusa korona u Vranju u odnosu na juče veći je za 18.

najnovija vest, foto: Prva Tv
najnovija vest, foto: Prva Tv
.

Prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje Svetlane Stojanović od subote su u Vranju na lečenje primljene 70 zaražene osobe, od toga 55 iz fabrike nameštaja Dodić koja je identifikovana kao lokalno žarište u tom gradu.

Korona je ušla i u fabriku za proizvodnju obuće Geoks gde, kaže Stojanovićeva, ima nekoliko potvrđenih slučajeva.

Novo žarište u Srbiji je postalo Vranje, a zbog povećanog broja pacijenata u protekla tri dana ponovo je otvorena kovid bolnica - zgrada stare Hirurgije. Ukupan broj obolelih Vranjanaca, prema poslednjim informacijama je 180, a hospitalizovano je njih 93.

Među novoobolelim je najviše radnika fabrike Dodić, te su, kaže direktorka Zavoda za javno zdravlje Svetlane Stojanović, svi oni testirani.

"Juče smo poslali 327 uzorka, uzorkovani su svi preostali radnici fabrike 'Dodić', a do sada nam je stigao rezultat za 192 brisa i od toga je pozitivnih 18. Dvanaestoro ih je iz fabrike, a ostale ispitujemo jer se radi o ljudima koji su se sami javljali i osobama iz kontakata obolelih", kaže Stojanovićeva.

Osim u fabriku Dodić korona je ušla i u fabriku za proizvodnju obuće Geoks, a prema rečima Stojanovićeve, reč je o pacijentima sa blažim simptomima i lakšom kliničkom slikom.

"Ima i nekoliko sa upalom pluća. Svi pacijenti su hospitalizovani u Vranju, na staroj Hirurgiji koja je opet otvorena, na Infektivnom odlejenju i Fizikalnoj. Prema podacima od jutros, hospitalizovane su 93 osobe", kaže Stojanovićeva.

Predsednik Vučić je ranije danas rekao da je sitacija u Vranju nešto bolja nego juče, ali nije dobra.

"Nešto je bolje nego juče, ali i dalje nije dobro. Do 10 sati bilo je još 15 zaraženih", rekao je predsednik Srbije o situaciji sa koronavirusom u Vranju.

"Naš cilj nije da pokazujemo lažne podatke, već da zaštitimo živote. Zašto testiramo veliki broj ljudi."

Vučić je naglasio da Srbija testira mnogo više ljudi neko države u regionu.

Izvor: b92.net