Kalendar popuštanja mera: Evo kad počinju da rade javni prevoz, tržni centri, vrtići...

Dr Branislav Tiodorović je na konferenciji za novinare posvećenoj korona virusu u Srbiji saopštio kojim redosledom će se ublažavati mere prema odluci Kriznog štaba.

.

"Prema odluci Kriznog štaba mere zaštite protiv kovid 19 se ublažavaju, Već od danas parkovi i šetališta mogu biti otvoreni, oni koji koriste tu pogodnost moraju održavati propisano rastojanje. Takođe od danas, treninzi na otvorenom se dozvoljavaju sa potpunim poštovanjem utvrđenih preporuka", rekao je Tiodorović.

On je dodao da će od 4. maja gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu kreće sa radom, dok u Beogradu i Nišu od 8. maju, ali bez uključivanja klima uređaja.

"Od 4. maja železnički i međumesni prevoz može da se odvija, ali takođe uz poštovanje svih mera. Istog dana počinju da rade kafići i restorani, to je moguće u baštama uz korištenje distanci, dok to sve treba primeniti i u zatvorenom", rekao je on.

Tiodorović je rekao da od 8. maja sa radom mogu početi i tržni centri.

"Od 11. maja iz potrebe da privreda krene, ali i uz druge potrebe, počeće da rade vrtići i produženi boravak u školama", rekao je on.

Tiodorović je najavio i da će od 18. maja biti omogućen i avio prevoz.

Izvor: b92.net